REȚETE PESCETARIENE

Caracatiță fragedă în stil mediteraneean

Cu ajutorul vaselor electrice Saladmaster, nu mai trebuie să fim bucătari cu experiență pentru a găti preparate mai pretențioase precum caracatița sau fructele de mare. Dacă la cuptor riscăm să obținem un rezultat nesatisfăcător din cauza pierderii frăgezimii cărnii, în Bad Girl asta nu se poate întâmpla! Chiar și cea mai pretențioasă carne rămâne fradegă, suculentă și plină de aromă, iar noi putem avea încredere în diferitele funcții de temporizare ale vaselor electrice pentru a ne ghida și a ne spune exact când este gata preparatul nostru.

Știați că tentaculele de caracatiță sunt văzute ca o delicatesă nu numai în zona Mării Mediterane, ci și în regiuni îndepărtate precum Japonia, Maldive, Mauritius sau Hawaii?

VAS UTILIZAT: Vasul electric Bad Girl

AUTOR: Dealer IRINA FLORESCU

INGREDIENTE

 • 1 caracatiță proaspătă
 • foi de dafin
 • boabe de piper
 • sare
 • oțet balsamic
 • ulei de măsline

MODALITATE DE PREPARARE

În primul rând, este nevoie ca vasul electric Bad Girl să fie setat la temperature de 150 de grade. Se plasează caracatița împreună cu restul ingredientelor în vas, dar fără nici un strop de apă! Când sună clopoțelul constant se reduce temperatura la 100 grade și se setează funcția de temporizare la o oră. Apoi tot ce ne mai rămâne de făcut este să ne bucurăm de o caracatiță suculentă, infuzată cu arome ale mediteraneene.

Midii cu sos de vin alb

Aceasta este o rețetă ideală pentru serile toride de vară, inspirată de savoarea fină a vinurilor able. Dar pe lângă aroma lor inconfundabilă, midiile mai sunt și o sursă bogată în vitamine și minerale precum vitaminele A, B12, C, fier și calciu, toate acestea prevenind anemia. Iar datorită conținutului bogat de proteine, midiile sunt benefice pentru sistemul imunitar și pentru buna funcționare a sistemului osos și muscular.

Astfel, rețetele dedicate vaselor Saladmaster sunt dovada vie că nu trebuie să alegem între savoarare și sănătate sau între timp și calitatea preparatelor, ci există o soluție ce vă oferă toate aceste avantaje!

VAS UTILIZAT: Wok 4.7 L

AUTOR: Consultanți @TastyFuture

INGREDIENTE

 • 1 kg midii proaspete
 • 5 căței de usturoi
 • 250 g roșii cherry
 • busuioc, 300 ml vin alb
 • sare, piper și 3 linguri ulei de măsline

MODALITATE DE PREPARARE

Se spală bine midiile și se curăță partea exterioară. Apoi presărăm cu sare grunjoasă și lăsăm 15 minute. Se preîncălzește wok-ul la foc mediu și se adaugă ulei pentru prepararea sosului. În continuare, călim usturoiul timp de 3 minute. Adăugăm roșiile, presărăm cu sare, acoperim cu capac și setăm focul la o temperatură medie. Când sună clopoțelul constant reducem la minim 10 minute.

Dupa 10 minute, adăugăm 300 ml de vin alb și lăsăm cu capacul întredeschis pentru evaporarea alcoolului din sos timp de încă 10 minute. Adăugăm midiile spălate de sare în prealabil. Incorporam bine în sos și acoperim cu capac. Când sună clopoțelul constant, reducem la minim 15 minute până se deschid scoicile. După preferință, putem adăuga și creveti după ce s-au deschis scoicile și lăsăm la foc mediu 5 minute. La final se presară frunze de busuioc.

Tagliatelle cu creveți și zucchini

Aceasta este o rețetă ușoară, de vară, de tagliatelle cu creveți și dovlecei, rețetă ce reprezintă un prilej ideal pentru a le dezvolta noi gusturi celor mici și de a transforma gătitul într-o activitate relaxantă pe care să o împărtășim cu cei dragi. Iar pe lângă savoarea creveților, aceștia au și o serie de calități nutritive demne de menționat, care promovează sănătatea și buna funcționare atât a creierului, cât și a inimii datorită conținutului bogat de omega-3.

VAS UTILIZAT: Grătarul electric Bad Boy

AUTOR: Consultant ANDREEA RĂDUNĂ @TastyFuture

INGREDIENTE

 • 500 g creveți
 • 250 g roșii cherry
 • 2 zucchini medii
 • 8 căței de usturoi
 • 50 ml ulei de măsline
 • 250 g tagliatelle
 • ardei iute, busuioc proaspăt, sare, piper și turmeric

MODALITATE DE PREPARARE

Grătarul electric trebuie preîncalzit la foc mediu spre mic, la 180 de grade. Se pune uleiul, usturoiul, roșiile, ardeiul iute și se infuzează uleiul aproximativ 2 minute. Se adăugă zucchini tăiat cubulețe, sare, piper și turmeric. Sotăm un minut și apoi punem capacul. După ce sună clopoțelul, reducem temperature la minim, 85 de grade, timp de 10 minute. Între timp, se fierb pastele în apă cu sare, respectând durata de fierbere de pe ambalaj ( aproximativ 11 minute). Apoi se scot pastele din apă, păstrând 200 ml din apa de la paste, pe care o adăugăm peste legume. Se adaugă pastele și creveții decorticați în prealabil. Amestecăm până când avem proporții omogene de paste și creveți și mai lăsăm 2 minute sub capac până creveții devin culoarea coralului, semn că sunt gătiți. La final, adăugăm busuioc proaspăt din belșug.