Uz și Întreținere

Dacă sunteți fericiții posesori ai unui nou produs Saladmaster, este indicat să îl spălați înainte de prima utilizare cu apă cu săpun și cu puțin oțet. Acest procedeu va îndepărta orice urmă de uleiuri sau componenți folosiți pentru lustruire în timpul procesului de manufacturare. Apă clătiți cu apă fierbinte și lăsați vasul la uscat.

Metoda pentru gătit Saladmaster Vapo-Valve™

În momentul în care valva Vapo-Valve se activează, este momentul să reducem temperatura. Pentru plitele electrice sau pe inducție, setarea ideală de temperatură va fi cea minimă, iar pentru mașinile pentru gătit cu funcționarea pe gaz, se va alegea cea mai mica flacără, însă fără ca aceasta să se stingă în totalitate. Dacă și cea mai mica flacără emite căldură prea mare, se poate folosi un inel metalic special conceput pentru difuzarea căldurii.

Odată ce vaporii s-au etanșat iar temperatura este scăzută, este idel de evitat ridicarea capacului înainte ca procesul de gătire să fie finalizat. Dacă aveți nevoie să verificați preparatul, ridicați capacul iar când îl așezați înapoi, învârtiți-l puțin pentru a reactiva valva. În cazul în care aceasta nu face vid, ridicați puțin nivelul temperaturii, iar după etanșare reduceți temperature înapoi la minim.

Gătirea orezului

Orezul alb

Se va începe prin a adăuga 1 ¾ căni de apă pentru fiecare cană de orez alb. Vasul se setează un nivel mediu spre ridicat pentru a obține temperatura de fierbere pentru aproximativ 3-5 minute. După ce așezăm capacul pe vas, reducem temperatura la un nivel scăzut, și lăsăm la gătit timp de 15-20 de minute. Pentru vasele electrice BB sau BG, se începe pe setarea Rice 1, cu o proporție de apă-orez de 2-1.

Orezul brun

Se adaugă 2 căni de apă pentru fiecare cană de orez, iar vasul se setează un nivel mediu spre ridicat pentru a obține temperatura de fierbere pentru aproximativ 5-8 minute. După ce așezăm capacul pe vas, reducem temperatura la un nivel scăzut, și lăsăm la gătit timp de 35 de minute.

Prăjirea de tip stir-fry în Wok

Atunci când alegeți să gătiți cu Wok-urile Saladmaster, vom începe prin a preîncălzi vasul la o temperatură medie. Când plasăm primele ingrediente în Wok se poate crește temperatura la mediu spre maxim. Prima data se vor adăuga ingredientele precum carnea, tofu și ingredientele mai dense, dar și ceapa, fiind urmate de legume maim oi precum broccoli sau ardeiul. Prăjirea de tip stir-fry se poate face atât fără capac, cât și prin vidare, caz în care temperature se va reduce atunci când vapo-valva se activează.

Scoatere amidonului din cartofi

Cartofii se vor tăia ca ajutprul conului 2 din setul procesorului, după care se vor plasa în apă fierbinte. După ce sunt clătiți, acesta se vor pune în sita pentru aburi. Gătirea va începe la o temperature medie, aceasta fiind redusă la minim după ce se activează valva, lăsând apoi cartofii la foc timp de aproximativ. 15-20 de minute.

Întreținere ușoară

Pentru curățarea de zi cu zi, spălați vasele în apă cu săpun, apoi clătiți și uscați. De asemenea, puteți pune vasele direct în mașina pentru spălat, fără nici o grijă. Pentru petele mai încăpățânate, folosiți pudra pentru curățare Saladmaster inclusă la achiziționarea oricărui set. A se evita orice burete abraziv sau formă de curățare invazivă întrucât aceste proceduri vor afecta luciul vaselor! Mânerele detașabile se pot curâța și fără apă, doar prin ștergere cu un prosop de bucătărie uscat. În cazul în care ați ars o oală lăsând-o prea mult timp pe foc, aceasta se poate curăța cu apă lăsată la fiert, până când arsura se topește.